Produkty
- 2 szklanki mąki
- 2/3 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka cukru wanilinowego
- szklanka mleka
- 100 g masła
- 2 jajka
- 2 kieliszki rumu
- kakao gorzkie
- przyprawa korzenna do ciast
- paczka kamyczków
Wykonanie
W małym garnuszku roztapiamy masło. Do miski wsypujemy cukier, mąkę, proszek do pieczenia, kakao 4 łyżeczki, 5 łyżeczek przyprawy korzennej i cukier wanilinowy. Wszystko razem mieszamy i dodajemy mleko, masło i jajka, wszystko dokładnie mieszamy, tak by nie pozostały w masie żadne grudki. Dolewamy rumu (ewentualnie aromatu rumowego) i mieszamy. Do papierowych foremek nakładamy masę, tak by wypełnić każdą do 3/4 wysokości. Na każdej muffinie układamy delikatnie kolorowe kamyczki, tak by nie zatonęły. Pieczemy w 180 stopniach około 25 minut.
Smacznego
- 2 szklanki mąki
- 2/3 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka cukru wanilinowego
- szklanka mleka
- 100 g masła
- 2 jajka
- 2 kieliszki rumu
- kakao gorzkie
- przyprawa korzenna do ciast
- paczka kamyczków
Wykonanie
W małym garnuszku roztapiamy masło. Do miski wsypujemy cukier, mąkę, proszek do pieczenia, kakao 4 łyżeczki, 5 łyżeczek przyprawy korzennej i cukier wanilinowy. Wszystko razem mieszamy i dodajemy mleko, masło i jajka, wszystko dokładnie mieszamy, tak by nie pozostały w masie żadne grudki. Dolewamy rumu (ewentualnie aromatu rumowego) i mieszamy. Do papierowych foremek nakładamy masę, tak by wypełnić każdą do 3/4 wysokości. Na każdej muffinie układamy delikatnie kolorowe kamyczki, tak by nie zatonęły. Pieczemy w 180 stopniach około 25 minut.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz