Produkty
Wykonanie
Do szklanki z gorącym bulionem dodajemy olej i kolendrę i odstawiamy. Do worka do pieczenia wrzucamy kurczaka, przyprawę do kurczaka, sól czosnkową, zioła prowansalskie i słodką paprykę. Dolewamy bulion z kolendrą, zamykamy worek i wszystko delikatnie, ale dokładnie mieszamy w worku. Worek umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do pieca rozgrzanego do 180 stopni na 45 minut. W międzyczasie gotujemy ryż i przyrządzamy warzywa na patelni. Po upieczeniu kurczaka wszystko przelewamy do naczynia żaroodpornego, sos z naczynia przelewamy na patelnie i zagęszczamy mąką. Świerzym posiekanym szczypiorkiem ozdabiamy ryż.
- sól czosnkowa
- zioła prowansalskie
- kolendra
- łyżka słodkiej papryki
- 1/4 szklanki bulionu
- przyprawa do kurczaka
- 300 g ryżu
- chińska mieszanka warzyw
- szczypiorek
- mąka
- olej
Wykonanie
Do szklanki z gorącym bulionem dodajemy olej i kolendrę i odstawiamy. Do worka do pieczenia wrzucamy kurczaka, przyprawę do kurczaka, sól czosnkową, zioła prowansalskie i słodką paprykę. Dolewamy bulion z kolendrą, zamykamy worek i wszystko delikatnie, ale dokładnie mieszamy w worku. Worek umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do pieca rozgrzanego do 180 stopni na 45 minut. W międzyczasie gotujemy ryż i przyrządzamy warzywa na patelni. Po upieczeniu kurczaka wszystko przelewamy do naczynia żaroodpornego, sos z naczynia przelewamy na patelnie i zagęszczamy mąką. Świerzym posiekanym szczypiorkiem ozdabiamy ryż.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz