Produkty
- kostka twarogu
- szczypiorek
- żółty ser
- czosnek
-sól
- pieprz
- 4 jajka
- świeży koperek
- szynka
Wykonanie
Do miski wrzucamy i rozgniatamy twaróg. Siekamy szczypiorek i dorzucamy do twarogu. Na tarce ucieramy żółty ser i dorzucamy do twarogu. Solimy i pieprzymy. Wszystko razem mieszamy do uzyskania jednolitej masy i formujemy kuleczki. Do miski wbijamy 4 jajka, na tarce z dużymi oczkami ucieramy szynkę i dodajemy do jajek, świeży koperek drobno kroimy i wrzucamy do jajek i wszystko razem mieszamy. Na patelni do racuchów rozgrzewamy olej, w każdy otwór na ciasto wlewamy jajko z szynką i koperkiem, a na środku umieszczamy kulkę twarogu, smażymy, aż jajko się zetnie.
Smacznego
- kostka twarogu
- szczypiorek
- żółty ser
- czosnek
-sól
- pieprz
- 4 jajka
- świeży koperek
- szynka
Wykonanie
Do miski wrzucamy i rozgniatamy twaróg. Siekamy szczypiorek i dorzucamy do twarogu. Na tarce ucieramy żółty ser i dorzucamy do twarogu. Solimy i pieprzymy. Wszystko razem mieszamy do uzyskania jednolitej masy i formujemy kuleczki. Do miski wbijamy 4 jajka, na tarce z dużymi oczkami ucieramy szynkę i dodajemy do jajek, świeży koperek drobno kroimy i wrzucamy do jajek i wszystko razem mieszamy. Na patelni do racuchów rozgrzewamy olej, w każdy otwór na ciasto wlewamy jajko z szynką i koperkiem, a na środku umieszczamy kulkę twarogu, smażymy, aż jajko się zetnie.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz