czwartek, 31 stycznia 2013

Drobiowy gulasz z grzybami

Produkty


- grzyby mrożone
- kurki mrożone
-750 g ziemniaków
- 3 ćwiartki kurczaka
- cebula
- słodka papryka
- olej
- fasolka szparagowa
- szklanka bulionu
- mąka
- sól 
- pieprz


Wykonanie


 Obieramy ziemniaki i kroimy w cienkie plasterki i wrzucamy je na 2 minuty do wrzącej nie osolonej wody. Ziemniaki odcedzamy i wkładamy do naczynia żaroodpornego, do ziemniaków dodajemy olej, 2 łyżeczki słodkiej papryki i solimy, wszystko razem mieszamy, tak by olej, sól i papryka były na każdym plasterku. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 40 minut.Ćwiartki kurczaka gotujemy w nie osolonej wodzie. Studzimy i usuwamy kości. Na patelni rozgrzewamy olej. Na patelnie wrzucamy pokrojone grzyby, kurki w całości, fasolkę  i cebule, wszystko smażymy, aż cebula się zrumieni. Kurczaka podzielonego w paseczki, wrzucamy na patelnie solimy i pieprzymy, wszystko razem mieszamy i smażymy na wolnym ogniu przez 15 minut. Na patelnie wlewamy szklankę bulionu dodajemy mąkę, by zagęścić sos i dusimy jeszcze przez 5 minut.



Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz