czwartek, 31 stycznia 2013

Biszkopt z jabłkami

Produkty


- 5 jajek
- szklanka cukru
- szklanka mąki
- pół kostki masła
- łyżka proszku do pieczenia
- łyżka cukru wanilinowego
- pół szklanki mleka
- jabłko
- paczka rodzynek
- cynamon


Wykonanie


W małym garnuszku roztopić masło. Żółtka oddzielić od białek.Żółtka utrzeć z cukrem i wymieszać z szklanką mąki, proszkiem do pieczenia, cukrem wanilinowym, mlekiem i ostudzonym roztopionym masłem. Białka ubić i dodać do reszty składników i delikatnie, ale dokładnie wszystko razem wymieszać. Dodać rodzynki do masy, wymieszać i przełożyć do formy. Jabłka pokroić w plasterki i ułożyć na powierzchni ciasta, tak aby nie zatonęły. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 35 do 40 minut. Po upieczeniu jabłka posypać cynamonem.




Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz