Produkty
-pierś z kurczaka
-ser
-brokuły
-przyprawy (w zależności od gustu)
Wykonanie
Gotujemy makaron, później na streczu układamy makaron na płasko, jeden obok drugiego, by powstało coś na wygląd tratwy i zostawiamy.Gotujemy brokuły i po ugotowaniu rozgniatamy na papkę. Pierś z kurczaka rozcinamy na cienkie filety i kroimy na paseczki, wrzucamy do miski, w zależności jak kto lubi przyprawiamy kurczaka, ja robiłem na pikantnie, wiec dodałem ostrej papryki, pieprzu cayenne, granulowanego czosnku, trochę oleju i pól kostki rosołowej rozgniecionej i wszystko dokładnie wymieszałem w misce i wrzuciłem na patelnie. na makaron kładziemy cienki plaster sera, dajemy warstwę brokuł, rozsmarowując po całości na grubość około 5 milimetrów, ucieramy na brokuł trochę żółtego sera, kładziemy usmażonego kurczaka i wszystko zawijamy na roladkę w tym streczu, szczelnie zamykając(po zawinięciu w "cukierek" zawiązujemy supełki na bokach, całość wkładamy do wrzątku na kilka minut, by ser się rozpuścił. Odkładamy na chwilkę by ser, ściął się z powrotem, wyciągamy z stercza i podajemy z sosem śmietanowo-koperkowym.Efekt końcowy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz