poniedziałek, 14 stycznia 2013

Chili con carne

Produkty


- puszka pomidorów 
- puszka czerwonej fasoli
- mięso mielone
- 3 ząbki czosnku
- 2 cebule
- mieszanka warzyw meksykańskich
- słodka papryka
- ostra papryka
- chili
- oregano 
- kmin rzymski
- sól i pieprz


Wykonanie





Czosnek i cebule kroimy w kosteczkę.
 I wrzucamy na rozgrzany olej na patelnie.













Gdy cebula i czosnek lekko się zarumienią, dodajemy kmin rzymski, ostra i słodką paprykę i chili, chwile podpiekamy, aż wszystko na patelni nabierze jednolitego brązowo czerwonego koloru. Dodajemy mięso mielone, smażymy do momentu kiedy zmieni kolor. Solimy i pieprzymy.













Dodajemy fasole i pomidory z puszki oraz mieszankę meksykańskich warzyw. Dusimy przez około 5 minut i dodajemy oregano. zostawiamy na małym ogniu jeszcze na 10 minut. 













Potrawę możemy podać z pieczonymi ziemniaczkami z dipem śmietanowo-koperkowym.













Film przedstawiający przygotowanie chili con carne z zapiekanymi ziemniakami z dipem śmietanowo-koperkowym.











Efekt końcowy :





Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz