- puszka pomidorów
- puszka czerwonej fasoli
- mięso mielone
- 3 ząbki czosnku
- 2 cebule
- mieszanka warzyw meksykańskich
- słodka papryka
- ostra papryka
- chili
- oregano
- kmin rzymski
- sól i pieprz
Wykonanie
Czosnek i cebule kroimy w kosteczkę.
I wrzucamy na rozgrzany olej na patelnie.
Gdy cebula i czosnek lekko się zarumienią, dodajemy kmin rzymski, ostra i słodką paprykę i chili, chwile podpiekamy, aż wszystko na patelni nabierze jednolitego brązowo czerwonego koloru. Dodajemy mięso mielone, smażymy do momentu kiedy zmieni kolor. Solimy i pieprzymy.
Dodajemy fasole i pomidory z puszki oraz mieszankę meksykańskich warzyw. Dusimy przez około 5 minut i dodajemy oregano. zostawiamy na małym ogniu jeszcze na 10 minut.
Potrawę możemy podać z pieczonymi ziemniaczkami z dipem śmietanowo-koperkowym.
Efekt końcowy :
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz